7 Tips Berurusan dengan Isteri Curang atau Buruk Perangai

admin

7 Tips Berurusan dengan Isteri Curang atau Buruk Perangai

Berurusan dengan isteri lumpia boleh menjadi sukar, semata-mata dari kenyataan bahawa moodnya hilang hampir sepanjang masa. Tanpa amaran.

Tetapi, suami perlu memahami juga bahawa sedikit kasih sayang dan sokongan di pihak mereka secara berkesan dapat menyelesaikan masalah ini

A Sweetheart Who’s Crabby all the Time

Kebahagiaan kekasih anda sangat penting bagi anda apabila anda berada dalam hubungan. Bukan sahaja kerana anda mengambil berat tentang kebahagiaannya, tetapi juga kerana anda dengan mudah “menangkap” suasana hati itu.

Malangnya, mood yang tidak baik lebih menarik daripada mood yang baik. Kita tahu bahawa selalunya orang tahu-semua-lelaki gagal dengan sengsara ketika berhadapan dengan isteri yang muram.

Sebelum kita memberitahu anda beberapa rahsia mengenainya, sila faham bahawa ia tidak selalu “dia” disalahkan kerana sifatnya; ia boleh menjadi “anda” juga.

Mari belajar bagaimana anda boleh berurusan dengan isteri murung anda tanpa menjalankan perkahwinan anda ke dalam penggalian.

Fahami Dia

Suami sering gembira mengabaikan jenis usaha yang dilakukan oleh isteri mereka untuk membantu mereka menjalankan keluarga mereka. Dia tentu mempunyai kerjaya sendiri.

Dia memerlukan sokongan anda, bahu untuk menangis. Sememangnya, sedikit pun “kekurangan sokongan” dari pihak anda mungkin menyebabkan suar-up.

BACA JUGA :   Jаngаn Takut Mеnіkаh Mudа, Sеbаb Rezeki Tiap Pаѕаngаn Pаѕtі Adа

Anda benar-benar perlu berhenti dan berfikir. Adalah satu keluhan yang sering dilakukan oleh kebanyakan isteri bahawa suami mereka tidak (cuba) memahami masalah mereka.

Dan lelaki seperti mereka, tutup apabila wanita mereka mula berteriak.

Sebaliknya, biarkan dia berehat dan mendengar masalahnya. Dia perlu berasa didengar dan difahami. Itu akan melakukan separuh kerja untuk anda.

Bantu Dia Keluar

Dia bangun pada pukul lima pagi, memasak, membersihkan, mendapatkan anak-anak anda siap untuk sekolah, mempunyai kerja untuk sepanjang hari dan kemudian kembali ke rumah dengan banyak tugas yang dibatalkan.

Dia pasti banyak, tetapi adakah anda berbuat demikian? Adakah anda pernah menawarkan untuk membantunya dengan mencuci atau membersihkan atau memasak atau membantu anak-anak dengan pelajaran?

Tidak lebih, tetapi meninggalkan perlawanan dan membantunya dengan rumah tangga kecil setiap kali dalam seminggu pasti akan menenangkan awak kepadanya.

Anda tidak akan lagi menjadi “rakan tidak bersyukur, tidak membantu” kepadanya lagi.

Jangan kekecewaan Rumah

Demi tuhan, berhenti mengelap rumah dengan kaus kaki berbulu dan tuala basah. Anda diminta untuk tidak melakukannya setiap hari tetapi anda masih melakukan tanpa malu dan mengharapkan isteri anda tidak marah pada anda ?! Adakah itu adil?

BACA JUGA :   Aurel Hermansyah Pernah Diancam Usir Ashanty, Kenapa?

Ini mungkin masalah remeh untuk anda. Tetapi anda pasti mendapati wanita anda lebih tenang apabila anda bersikap baik dengan kaus kaki anda dan dia pasti menghargai kebiasaan anda.

Semak Sikap Sendiri

Walaupun memilih kesilapan dalam pasangan kita, kita sering gagal menyedari bahawa kadang-kadang tingkah laku dan sikap kita mungkin akan menimbulkan kesilapan.

Api tidak boleh dilawan dengan api, dan melakukan ini hanya akan menimbulkan kebuntuan dengan masalah yang masih tidak dapat diselesaikan.

Adalah penting untuk anda menguruskan emosi anda dengan baik untuk mengelakkan sebarang kecaman utama dengan isteri rendah diri anda.

Jadi, jika anda tahu bahawa ada perkara yang boleh menyebabkan kecemasan emosi; reaksi anda untuk itu boleh menentukan sama ada ia mempunyai kemungkinan untuk mengubah hodoh atau diselesaikan.

Bersyukur atas Apa yang Telah Dilakukannya

Dan untuk itu, anda perlu terlebih dahulu mengakui usaha beliau untuk membuat perkahwinan anda berjalan lancar.

Kebanyakan lelaki tidak melakukan ini dan dengan senang hati mengambil kesenangan isteri mereka sebagai “tanggungjawab.”

Fikirkan semua perkara yang dia lakukan setiap hari untuk membuat anda bahagia, berterima kasih kepada mereka untuk mereka.

BACA JUGA :   Kisah Haru Seorang Ibu Meminjam Uang Kepada Anak Laki-lakinya Apa yang Terjadi

Perkara yang mudah seperti mengucapkan syukur anda adalah cara yang pasti untuk mengharapkan makan malam yang lazat dari isteri yang lebih tenang dan dihargai.

Ambil Langkah Mundur

Mengambil langkah ke belakang untuk membolehkan isteri anda menyejukkan adalah satu perkara yang bijak untuk dilakukan semasa masa yang panas.

Oleh itu, jika anda mendapati isterimu marah atas sesuatu, janganlah membuat keadaan lebih buruk dengan menanggulangi atau menegurnya untuk tindakannya di sana dan kemudian.

Sebaliknya, tinggalkan dan biarkan dia tenang. Pada waktunya, dia sendiri akan kembali dan memohon maaf atas kemarahannya.

Kuncinya di sini adalah untuk memberikan ruang sendiri supaya dia dapat menyedari kebodohannya sendiri.

Menggali beberapa kesabaran

Keempat, untuk benar-benar berurusan dengan pasangan anda yang lemah, anda perlu menggali kesabaran anda.

Kadang-kadang anda mungkin tidak setuju dengan kecaman suami anda terhadap isu remeh dan kecil.

Ini boleh menyebabkan anda tertanya-tanya apa yang mungkin anda lakukan salah.

Walau bagaimanapun, kunci untuk mengatasi kemusnahan seperti isu kecil adalah dengan bersabar untuk menangani pasangan anda dengan tenang.

Oleh itu, elakkan bertindak balas dengan komen yang sama buruk yang boleh pecah menjadi sesuatu yang utama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

5 Asuransi Mobil All Risk Terbaik 2020 di Indonesia

5 Asuransi Mobil All Risk Terbaik 2019 di Indonesia Punya rencana beli mobil baru, sudah tahu asuransi mobil yang sesuai? Pilih asuransi mobil all risk (komprehensif) atau total lost only (TLO) ya? Jika membeli secara kredit, sudah pasti kamu wajib memiliki asuransi mobil. Tapi, sekalipun beli secara tunai, mobilmu tetap […]
Asuransi Mobil All Risk Terbaik 2020 di Indonesia, Asuransi Mobil All Risk, Asuransi Mobil, Asuransi Mobil Terbaik, Sinarmas, Aca, asuransi mobil garda oto