Home > Motivation > Tujuan Hidup untuk Ibadah

Tujuan Hidup untuk Ibadah

Inilah rahasianya … DIBONGKAR! Kenapa banyak orang Ibadah umroh ke Tahah suci puluhan kali, puasa senin kamis RAJIN, sembahyang di mesjid … TIAP WAKTU, tapi hati masih tetep JAHAT dan BUSUK. Klu orang ibadah mengharapkan syurga, atau takut NERAKA, artinya tahap ilmunya masih TK. … bukannya redha Tuhan yang dicari.

Percuma saja … ibadah bukan dapat pahala tapi justru malah tambah dosa, tambah murka Tuhan padanya. Rasa diri sudah baik org lain tidak betul dan salah semua!

Org jenis ini tak ada rasa bersalah dalam hatinya, apalagi bertaubat, apabila berdosa tapi tidak terasa, tidak pula minta ampun pada Tuhan. Padahal dosa paling besar itu DOSA BATHIN/dosa Syirik itu awalnya dari HATI/dosa BATIN, menduakan Tuhannya. Org yg merasa sudah baik, rasa layak dapat syurga.

Nauzubillah, kalau orang seperti ini meninggal atau mati, dia terkejut justru di akhirat di lempar ke nereka. Apa tidaknya, dosa yg paling besar dia lakukan secara tidak disadarinya …. Dosa Syirik, Riyak (Syirik Kecil, kalau tidak ditaubati jadi DOSA BESAR).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *